Sklo v interiéri

Kúpeľňa so šatníkom a osvetlením ako z oblohy

O osvetlenie kúpeľne sa stará stmievateľný svetelný strop. Pri najslabšej intenzite plní funkciu navigačného osvetlenia, napríklad pri nočnom prebudení a návšteve wc. Po zapnutí na maximum vytvorí rovnomerné plošné osvetlenie dojem oblohy a kúpeľňa pôsobí ako kabriolet - bez stropu. Na podlahy a steny sme navrhli biely epoxid, ktorý oživuje drevená kresba na dverách vstavaného šatníka.

Detská kúpeľňa so sklenenou stenou

Detská kúpeľňa so sklenenou stenou obsahuje vaňu, dvojumývadlo a wc. Dispozíciu kúpeľne sme rozdelili nízkou murovanou priečkou, ktorá zabraňuje priamemu pohľadu na wc misu a zároveň funguje ako podklad pre umývadlo a zrkadlovú skrinku. Sklenenú stenu je možné zo strany kúpeľne zatiahnúť závesom.

Rozdelenie a prepojenie hygienických a denných častí bytu

Hygienické priestory sme ukryli do dreveného kubusu s borovicovým povrchom. V časti smerom do kuchyne sme plnú stenu nahradili oknom, ktoré kúpeľňu prirodzene presvetluje. Sklo je možné zatieniť roletou, ktorá je umiestnená netradične v spodnej časti okna. Roleta má tri polohy - otvorená, zatiahnutá do výšky očí a úplne zatiahnutá.

Rodičovská kúpeľňa s oknom do kuchyne

Hlavnej kúpeľni bytu dominuje sklenená stena smerom do kuchyne, ktorá vizuálne prepája dennú a nočnú zónu. Okno do kúpeľne je na prvý pohľad netypický prvok, ktorý má svoje opodstatnenie - pri používaní umývadiel majú obyvatelia denné svetlo, pri používaní vane, sprchy alebo wc môžu priehľad zatemniť špeciálnym vodeodolným závesom.

Zrekonštruovaná predizba s denným svetlom

V rámci rekonštrukcie bytového jadra sme vrchné časti priečok zrušili a nahradili sklenenými svetlíkmi, čím sme dostali denné svetlo do predtým tmavých častí bytu. V predizbe sú dvere do kúpeľne, samostatného wc aj spální. Na maximalizáciu presvetlenia predizby sme dvere do izieb navrhli presklenené mliečnym sklom.

Pohľadový betón na stropoch