Svieži byt v novostavbe, Rusovce

Viac info

Trojizbový byt sme navrhli funkčne a prakticky, aby v budúcnosti plnil nároky štvorčlennej rodiny. Sviežemu dizajnu dominuje zelená farba, ktorej presný kód nám zadal majiteľ.

Trojizbový byt sme navrhli funkčne a prakticky, aby v budúcnosti plnil nároky štvorčlennej rodiny. Sviežemu dizajnu dominuje zelená farba, ktorej presný kód nám zadal majiteľ. Prevádzkové rozdelenie priestorov na dennú a nočnú zónu umožní fungovanie všetkých členov rodiny s rozličnými režimami a potrebami.  

Obývačka so sedením na vakoch

Svieža obývačka pôsobí v decentnom systematickom priestore ako zelená oáza plná života. Rastlina postupne pokryla celú stenu a vytvorila originálnu štruktúru tvoriacu prirodzený kontrast k pravouhlým tvarom zvyšku interiéru. Rovnako jedinečná je konfigurácia sedenia tuli vakov v obývačke, je stále iná, prispôsobená aktuálnym potrebám majiteľov.

Viac informácií nájdete v našom blogu: Zeleň ako súčasť interiéru

Pozrite si aj ostatné Všetky Obývacie izby

Čiernobiela kuchyňa

Čiernobiela kuchyňa so vstavanými spotrebičmi a zapustenými madlami pôsobí čisto a minimalisticky. Monochromatické prevedenie kuchynskej zostavy so šedou dlažbou kontrastuje s dreveným motívom na kubuse skladovej časti bytu. Ten je multifunkčný, zo strany dennej zóny obsahuje šatník a špajzu, z nočnej chodby plnohodnotný sklad. 

Pozrite si aj ostatné Všetky Kuchyne

Kontrast funkčných zón

Dennú zónu sme rozdelili na dve dizajnovo aj funkčne odlišné časti. Prvá časť v monochromatickom prevedení obsahuje vstupnú, kuchynskú a jedálenskú časť. V druhej sa nachádza obývačka so živou rastlinou. Priestor je plný kontrastov, čiernobiela kuchyňa kontrastuje sama so sebou aj so zelenodrevenou obývačkou.

Kubusy s vedľajšími priestormi

Dennú a nočnú zónu rozdeľujú dva kubusy uprostred dispozície. Drevený kubus obsahuje sklad, preto sme ho nemurovali, ale poskladali z drevených stien, čo bolo čistejšie a vďaka tenkým stenám sme získali viac priestoru pre obsah. Druhý kubus je murovaný a obsahuje hygienické priestory. Steny sme odsadili od stropu, čím vznikol svetlík, ktorý dáva vnútorným priestorom denné svetlo.

Hygienický blok so svetlíkom

Za stenou s televízorom sa nachádza hygienický blok s kúpeľňou a toaletou. Steny bloku nesiahajú až po strop a vytváraju svetlík, ktorý dáva hygienickým priestorom denné svetlo. Zo strany obývačky má znížená stena zelenú farbu, na priľahlej stene sme navrhli živú rastlinu, ktorá ju postupne kompletne obrástla. Obývačkové sedenie z Tuli vakov sme doplnili konferenčnými stolíkmi čiernej farby.

Viac informácií nájdete v našom blogu: Zeleň ako súčasť interiéru

Spálňa s posteľou v rovine so skrinkami

Hlavná spálňa je jedinou miestnosťou bez zelenej farby a na rozdiel od zvyšku bytu pôsobí chladno a pokojne.  Harmonický prejav spálne umocňuje symetrické umiestnenie postele v rovine so skrinkami za jej hlavou. Posteľ aj skrinky sme navrhli a zrealizovali na mieru, takže priestor maximálne využili a materiálmi korešpondujú so zvyškom intériéru.

Pozrite si aj ostatné Všetky Spálne

Skryté úložné priestory v spálni

Úložné priestory sme navrhli na stenu za posteľ aj vedľa nej. Pri posteli sa nachádza biely hlboký šatník na vešanie, za posteľou plytký úložný priestor, oba s otváravými dvierkami push-to-open. Vďaka bezúchytkovým dvierkam vyzerá spálňa ako spálňa a nie ako sklad s posteľou. Zadná skriňová zostava má po stranách výklopné časti plniace funkciu nočných stolíkov.

Kúpeľna s infrasaunou a svetlíkom

Kúpeľňa obsahuje vaňu, sprchový kút, dvojumývadlo, infrasaunu a práčku. Šedobiely dizajn oživuje sviežozelená stena rovnakej farby ako v obývačke. Na farebnú stenu sme použili vodeodolnú farbu, ktorú sme naniesli na štrukturovanú textilnú tapetu. Zvláštnosťou kúpeľne je sklenený svetlík, ktorý kúpeľni zabezpečuje denné svetlo aj bez priameho kontaktu s fasádou. 

Svieža kúpeľna so svetlíkom

Kúpeľni dominuje zelená farba, ktorej odtieň nám predpísal majiteľ. Navrhli sme ju na stenu susediacu s obývačkou, pretože má z opačnej strany rovnakú zelenú farbu. Podľa pôvodného projektu mali byť steny kúpeľne až po strop, my sme ich skrátili a vo vrchnej časti nahradili sklom. Výsledný efekt je vidieť na obrázku.

Pozrite si aj ostatné Všetky Kúpeľne

Fotografie: Peter Čintalan


Prehľadávaj

Priestory

Rozloha

Cena

vlastnosti