Domáca pracovňa v byte

Príležitostný pracovný kút v obývačke

Hoci nám rozmery obývačky neumožnili vytvorenie plnohodnotného pracovného miesta, podarilo sa nám vymyslieť pracovisko pre príležitostnú prácu na notebooku. Stačí sklopiť jeden z elementov drevenej nábytkovej zostavy, zobrať notebook, prisunúť stoličku od jedálenského stola a home-office môže začať.

Pracovný stôl a polica pod televízor

Biele police na obloženej stene plnia funkciu pracovného stola a police pod televízor. Všetky veľké zariadenia, počítač a hifi komponenty, sme umiestnili do kuchynskej zostavy, aby nerušili čisté línie obývačky. Police majú takú výšku, aby do nich bolo možné vložiť výsuvné kovanie s úložným priestorom na drobné predmety.

Pracovisko v spálni

V menších bytoch býva nevyhnutnosťou aspoň jedno pracovné miesto so stolom pre počítač. Pracovisko sme navrhli na konzolu s výsuvným úložným priestorom pod doskou. Stôl je čiastočne podopretý nízkou skrinkou slúžiacou na dokumenty a kancelárske potreby. Pracovisko pôsobí vkusne a čisto a nenarúša harmóniu spálne.

Pracovný kút s druhej spálni

Pracovisko v druhej spálni sme navrhli a vyrobili na mieru z rovnakých materiálov ako zvyšné časti nábytku, preto pôsobí prirodzene a nenarúša pokojnú atmosféru spálne. Stôl tvorí jeden celok so skrinkou pod televízorom. Stena za tv mala byť pôvodné obložená ako kúpeľne, ale investor sa nakoniec rozhodol vymeniť obklad za tapety.

Pracovný kút v prvej spálni

Každá zo spálni obsahuje pracovisko, ktoré pozostáva zo stola s výsuvným úložným priestorom a šuflíkov pre dokumenty. Stolička je rovnaká ako v dennom priestore, aby ju bolo možné použiť aj za jedálenským stolom. Pracovisko sme navrhli a vyrobili presne na mieru priestoru, takže pôsobí ako prirodzená súčasť spálne a nebude rušiť pokojný spánok obyvateľov.