Farebné podsvietenie v interiéri

Aj keď sú farebné RGB LEDky používané hlavne vo verejných a komerčných priestoroch, my ich inštalujeme aj do súkromných bytov. Majú nízku spotrebu energie, neobmedzenú životnosť a pri správnom použití dokážu spríjemniť atmosféru priestorov. Najlepšie vyzerajú vtedy, keď nevidíme priamo zdroj svetla, ale iba osvetlené časti interiéru. Zdrojom svetla sú samolepiace alebo pevné pásy s RGB LEDkami. Označenie RGB znamená kombináciu troch základných farieb (R=red=červená, G=green=zelená, B=blue=modrá), z ktorých sa mieša farebné spektrum. RGB LED systém, ktorý navrhujeme do interiérov, je užívateľsky jednoduchý a ovládateľný cez infračervený diaľkový ovládač. Ponúka miešanie farieb, stmievanie, zmenu farieb podľa hudby, plynulú zmenu farieb, krokovú zmenu farieb, tlmenú zmenu farieb a pamäť na uloženie obľúbených farieb. Na fotografiách sú základné farby na ukážku, čo dokáže s priestorom niekoľko metrov led pásov. V skutočnosti je farebné spektrum neobmedzené. 

RGB LED osvetlenie pri dennom svetle

Počas dňa Led RGB podsvietenie decentne tónuje interiér. Umožňuje presné doladenie farebného charakteru miestnosti. Toto jemné osvetlenie je nenáročné na elektrinu a tak ho môžeme mať zapnuté aj celý deň.

RGB LED osvetlenie pri umelom osvetlení

Vo večerných hodinách Led RGB podsvietenie dopĺňa ostatné zdroje svetla a výrazne ovplyvňuje farebnosť miestnosti. Je vhodné ako doplnkové svetlo napríklad pri sledovaní tv.

RGB LED osvetlenie bez iných zdrojov svetla

Ak použijeme Led RGB pásy ako jediný zdroj svetla a všetky ostatné svietidlá vypneme, farby celkom pohltia interiér. Tento režim vyzerá dobre pri použití väčšieho množstva pásov, ktoré dokážu presvetliť celý priestor.

Univerzálny ovládač Logitech Harmony 1100

Pokiaľ chceme všetky komponenty riadiť jedným ovládačom, ideálnym riešením je elektroinštalácia Legrand In One s univerzálnym diaľkovým ovládačom Logitech Harmony. Tento ovládač je možné naučiť infračervené signály z iných ovládačov a ovládať ním všetky zariadenia v byte - televízor, počítač, hifi, rolety, svetlá aj klimatizáciu.

Projekt: Luxusná rekonštrukcia bytu, Ružinov

Príklady použitia LED RGB v projektoch

Pracovný stôl a polica pod televízor

Biele police na obloženej stene plnia funkciu pracovného stola a police pod televízor. Všetky veľké zariadenia, počítač a hifi komponenty, sme umiestnili do kuchynskej zostavy, aby nerušili čisté línie obývačky. Police majú takú výšku, aby do nich bolo možné vložiť výsuvné kovanie s úložným priestorom na drobné predmety.

Projekt: Luxusná rekonštrukcia bytu, Ružinov

Farebné podsvietenie kúpeľne

V byte sme použili farebné LED osvetlenie, ktoré najviac vynikne v kúpeľni. Po zapnutí osvetlenia sa "obyčajná" kúpeľňa zmení na kúpeľňu pripomínajúcu hotelové wellness zóny. Rôzne farby svetla prefarbia kúpeľňu a majiteľom pomôžu naladiť želanú náladu, k dispozícií majú 16,7 milióna farieb.

Projekt: Minimalistický byt, Vinohradis