Štvorizbový byt, Rezidencia Kaskády, Bratislava

Viac info

Štvorizbovému bytu sme preriešili pôdorys, pridali nočnú zónu pre rodičov a časť priečok navrhli zo skla, takže majú všetky miestnosti priame denné svetlo. Čistý a transparentný interiér pôsobí ako z katalógu, je však plne funkčný a praktický.

Štvorizbovému bytu sme preriešili pôdorys, pridali nočnú zónu pre rodičov a časť priečok navrhli zo skla, takže majú všetky miestnosti priame denné svetlo. Čistý a transparentný interiér pôsobí ako z katalógu, je však plne funkčný a praktický. Drevo s tmavými doplnkami v bielych miestnostiach je nadčasové a bude pekné aj o pár rokov. V byte sme riešili všetko okrem nábytku do spálni.

Kuchyňa s varným ostrovom so sedením

Bielodrevenú kuchynskú zostavu sme pre maximálne využitie podlhovastého pôdorysu rozdelili na dva bloky. V časti pri stene je drez a úložné priestory, v strede miestnosti ostrov s varnou doskou a pultom pre rýchle raňajky. Materiály kuchyne sme navrhli v osvedčenej kombinácii dreva na dvierkách a bielej na pracovnej ploche a zástene.

Pozrite si aj ostatné Všetky Kuchyne

Jedálenská časť dennej zóny

Pôvodný pôdorys denného priestoru sme zmenšili o plochu rodičovskej nočnej zóny, ktorá sa nachádza za stenou s kuchyňou. Funkčné časti sme zoradili podľa nárokov na denné svetlo. V najsvetlejšej časti je kuchyňa s jedálenským stolom pre 6 ľudí. V časti ďalej od okien obývačkové sedenie. Z jedálne je prístupná terasa.

Minimalistická obývacia izba

Obývacia časť pôsobí minimalisticky, pretože obsahuje len sedačku, konferenčný stolík, televízor so subwooferom a skrinku pre hifi. Ostatné úložné priestory vrátane knižnice sme navrhli do dreveného kubusu v hale, ktorý zároveň opticky vymedzuje plochu denného priestoru a otvára ho do haly. A pomáha zachovať jeho čistotu počas každodenného fungovania v interiéri.

Pozrite si aj ostatné Všetky Obývacie izby

Centrálna hala s denným svetlom

Pôvodný pôdorys mal predizbu aj nočnú chodbu bez denného svetla. My sme priestory spojili a vytvorili halu s centrálnym dreveným kubusom s úložnými priestormi. Zväčšením otvoru do obývačky a sklenenými priečkami do kúpeľne a pracovne sme do pôvodne tmavých priestorov dostali obojstranné denné svetlo.

Pozrite si aj ostatné Všetky Vstupné haly

Pracovňa s knižnicou v hale

Pracovňa sa nachádza oproti knižnici za sklenenou stenou, ktorá tu všetko presvetluje. Vďaka optickému kontaktu so vstupnou časťou poskytuje nadpriemerný prehľad o dianí v byte. Pri využití pracovne na spanie hostí je možné stenu zatiahnúť závesom. Drevený kubus s úložnými priestormi je v mieste pracovne prerušený sklenenými dvierkami na knižnici.

Obojstranný úložný systém

Drevený box uprostred haly oddeľuje dennú a nočnú časť a obsahuje hlavné úložné priestory bytu. Vo vstupnej časti plní funkciu šatníka, pri obývačke špajze a knižnice. V časti pri kúpeľni obsahuje práčku a koše na prádlo, pri pracovni knižnicu. Drevená skriňa má dyhované posuvné dvere s vyfrézovanými madlami, jej povrch pôsobí kompaktne a jednoliato.

Detská kúpeľňa so sklenenou stenou

Detská kúpeľňa so sklenenou stenou obsahuje vaňu, dvojumývadlo a wc. Dispozíciu kúpeľne sme rozdelili nízkou murovanou priečkou, ktorá zabraňuje priamemu pohľadu na wc misu a zároveň funguje ako podklad pre umývadlo a zrkadlovú skrinku. Sklenenú stenu je možné zo strany kúpeľne zatiahnúť závesom.

Viac informácií nájdete v našom blogu: Sklo v interiéri

Pozrite si aj ostatné Všetky Kúpeľne

Priehľad z detskej kúpeľne

Použitie sklenených stien namiesto murovaných je netradičné riešenie, ktoré dáva bytu jedinečný charakter a zážitok z prelínania vnútorných priestorov. Kúpeľňa sa opticky otvára do nočnej časti haly, priestor pôsobí vzdušne a bezbariérovo. Ako vo výstavnom byte, ale v tomto prípade pri plnej funkčnosti a každodennom používaní.

Rodičovská zóna s hotelovým charakterom

Nočná zóna rodičov vyzerá čisto a mäkko - ako v hoteli. Obsahuje vstupnú časť so šatníkovými skriňami, kúpeľňu so sprchovým kútom a spálňu s posteľou. Sklenený kúpeľňový blok priestor opticky prepája a zväčšuje. V prípade potreby je možné priestory oddeliť závesom. Zariadenie spálne a vstupného priestoru si investori priniesli so sebou.

Fotografie: Peter Čintalan


Prehľadávaj

Priestory

Rozloha

Cena

vlastnosti