Bungalov, Šaľa

Viac info

Jednoposchodový rodinný dom pre mladú rodinu sme navrhli na veľký pozemok, ktorý vznikol spojením dvoch menších parciel, a preto mal možný prístup na pozemok z dvoch protiľahlých strán. Navzdory pôvodnej predstave klientov, ktorí si želali átriový bungalov s pôdorysom do tvaru písmena L, sme kvôli tvaru pozemku zvolili tvar písmena T, ktoré vzniklo spojením dvoch L. Funkčné zóny domu sa prejavujú aj na jeho architektúre. Vstupnú zónu s garážou, skladmi a technickými priestormi sme navrhli na severnú časť pozemku. V južnej časti sa nachádza nočná zóna s tromi spálňami, šatníkmi a hygienickými priestormi. Severnú a južnú časť pretína denná zóna orientovaná na západ, ktorú sme navrhli do časti so zvýšenou svetlou výškou. Táto obojstranne presvetlená hmota rozdeľuje pozemok na dve časti, čím vytvára dve terasy - severnú a južnú.

Átrium s bazénom

Átrium rodinného domu má ideálnu juhozápadnú orientáciu, ktorá zabezpečí obývačke aj spálňam príjemné poobedné slnko. Átrium je od príjazdovej cesty prirodzene chránené hmotou dennej zóny, ktorá pôsobí vďaka obostrannému presvetleniu viac ako zimná záhrada než ako interiér v pravom zmysle slova.

Nenápadná vstupná fasáda

Dizajn vstupnej fasády je nenápadný a čistý, pri návrhu sme si dali záležať, aby dôstojne reprezentoval pokračovanie domu. Vysunutie strechy smerom do záhrady umožní ľuďom prechod suchou nohou už od vstupu na pozemok.

Exteriérové plochy

Keďže sme presvedčení, že bývanie v rodinnom dome by malo byť najmä o čase strávenom mimo jeho priestorov - teda v exteriéroch - domu sme dopriali prekrytú pavlač, ktorá ho obkolesuje po celom obvode smerom do záhrady.  Prestrešenie pavlače ju chráni pred počasím a zároveň zabezpečuje prirodzené tienenie vnútorných priestorov domu.


Prehľadávaj

Kategória

Rozloha

Cena

vlastnosti