Bagetbar Glavica, Devínska Nová Ves

Viac info

Interiér bagetérie v nákupnom centre sme navrhli jednoducho a neutrálne so zámerom vyzdvihnutia hlavnej myšlienky bagetérie - výroby čerstvo upečených bagiet z kvalitných surovín. Materiály sme použili v ich prirodzených podobách.

Interiér bagetérie v nákupnom centre sme navrhli jednoducho a neutrálne so zámerom vyzdvihnutia hlavnej myšlienky bagetérie - výroby čerstvo upečených bagiet z kvalitných surovín. Materiály sme použili v ich prirodzených podobách, čím sme okrem úspory financií zvýšili prirodzenosť a pravdivosť interiéru. Za hlavný materiál sme zvolili drevené OSB dosky preto, lebo nám pripomínajú chrumkavú celozrnnú bagetu.

Prevádzkový koncept

Priestoru dominuje pult slúžiaci na prípravu a výdaj bagiet s chladiacim boxom s gastronádobami. Vďaka orientácii pultu má zákazník od okamihu vstupu do bagetérie vizuálny kontakt s predajcom. Na zadnom pulte prebieha príprava a umývanie surovín. Sem sme umiestlili aj najdôležitejší prvok bagetérie, pec na pečenie bagiet.

Materiály

Spektrum materiálov bagetérie sme navrhli tak, aby vynikli bagety zobrazené na svetelných paneloch nad zadným pultom. OSB dosky nám svojím drsno-naturálnym výzorom pripomínajú stavebný materiál bagety, a preto sme ich použili na obklad stien. Surový charakter dosiek sme zjemnili zrkadlovými pásmi v medzerách medzi doskami.

Priznanie pôvodného stropu

Projekt bagetérie sme robili s ohľadom na racionalizáciu nákladov. Preto sme sa rozhodli výšku neznížiť podhľadom, výsledkom je vzdušný vysoký priestor. Správnym použitím tých najobyčajnejších materiálov sme dosiahli neobyčajný interiér, ktorý je iný ako všetky prevádzky naokolo a púta pozornosť návštevníkov centra.

Prípravný pult

Zadný pult slúži pre hrubú prípravu surovín do bagiet. Keďže nejde o vizuálne atraktívnu činnosť, pult sme umiestnili tak, aby boli pracovníci bagetérie počas prípravy otočení chrbtom k vstupu do bagetérie, čo znamená obmedzenie vizuálneho kontaktu z chodby nákupného centra. Umývadla sme umiestnili tak, aby mali zamestnanci pri umývaní výhľad do okolia.

OSB doska ako dominantný materiál priestoru

Za hlavný materiál priestoru sme zvolili osb dosky, ktoré sme nechali prebrúsiť a nalakovať. Drsný charakter dosky kontrastuje s čistými líniami interiéru a svojou štruktúrou pripomína hlavný predajný artikel priestoru - čerstvé bagety.

Netradičné detaily

V netradičnosti materiálov sme zašli do detailov - na ozvučenie bagetérie sme použili netradičné reproduktory zavesené pod stropom.

Fotografie: Adam Slanina


Prehľadávaj

Priestory

Rozloha

Cena

vlastnosti