Dvojizbový byt, Skypark, Bratislava

Viac info

Dvojizbový byt v projekte Skypark má dobrý základ, ktorým je výhľad. Čistý dizajn interiéru ho necháva vyniknúť a zároveň odpovedá miestu stavby. Bytu sme dopriali dispozičnú zmenu, v ktorej sme zrušili priečku medzi spálňou a dennou zónou a nahradili ju sklom. Interiér sa prevzdušnil a vďaka rovnakým materiálom pôsobí ako jeden kompaktný celok. Byt má okrem individuálnej dispozície aj individuálnu elektroinštaláciu, ktorá umožní komplexné riadenie celého bytu na diaľku. Dizajn interiéru sme postavili na kontraste umelého kameňa a prírodného dreva, ktoré sme doladili farebnými doplnkami.

Vstupná časť

Malá vstupná zóna je súčasťou priestoru dennej zóny (a spálne). Z jednej strany ju ohraničuje drevený kubus s kúpeľňou, ktorý sa v dennej zóne mení na kuchyňu. Na opačnej strane sa nachádzajú biele dvere do toalety a šatníková skriňa, taburetka, zrkadlo a háčiky. Predizba má napriek malým rozmerom všetko potrebné na komfortné plnenie svojej funkcie.

Denná zóna so spáľňou

Sklenená stena dennú zónu opticky prepája so spálňou a vytvára jeden priestor s plochou 43 . Obvodové steny z umelého kameňa pôsobia konzervatívne a dávajú nádych luxusu. V kuchyni sme s kameňom pracovali naozaj dôsledne - z kameňa sme urobili pracovnú dosku, dvierka, stenu za linkou a policu. Drevo na podlahe a nábytku na mieru priestor otepľuje. Záclony, závesy a koberce interiér zjemňujú a zlepšujú jeho akustiku. Dennú zónu a spálňu vizuálne prepája drevená podlaha a nábytok na mieru, ktorý sme navrhli a vyrobili špeciálne pre tento priestor.

Obývačka s hradom

Vďaka veľkým oknám dominuje obývačke Bratislavský hrad a v návrhu sme urobili všetko preto, aby to tak ostalo. Návrh obývačky sme vytvorili z rôznych solitérnych prvkov, ktoré spolu ladia a tvoria dôstojnú kulisu výhľadu von. Sedačku s kreslom v staroružovej farbe sme doplnili stolíkmi v čiernej a zlatej. Multimédia zabezpečuje televízor so sieťovým prehraváčom a subwoofer. O osvetlenie sa stará dizajnová stojanová lampa. S Bratislavským hradom ako na pohľadnici.

Kamenno-drevená kuchyňa so skrytým varením

Na kompaktnú kuchynskú zostavu nám stačili dva materiály - vyrobili sme ju z dreva a kameňa. Drevenú časť z moreného dubu tvorí kubus, ktorý prechádza zo vstupu a okrem ukrytej časti linky a vysokých skriniek obsahuje v predizbovej časti aj ukryté dvere do kúpeľne. Nižšia časť kuchynskej zostavy má z kameňa pracovnú dosku aj dvierka, takže pôsobí mimoriadne kompaktne a na kamennom pozadí steny opticky zaniká. Kuchyňu vrátane všetkých komponentov sme navrhli a vyrobili na mieru.

Skrytá varná časť kuchyne

Kuchyni sme navrhli špeciálne kovanie, ktorým je možné meniť vzhľad a funkčnosť. V uzavretom stave pôsobí kuchyňa ako minimalistický kus nábytku, ktorý dokonale ladí so zvyškom dennej zóny. Aj vtedy však plní svoje najčastejšie funkcie - v uzavretom stave je prístupný drez s batériou, skrinky pod drezom a chladnička. Po odsunutí a zaparkování dvierok so špeciálnym mechanizmom sa odhalí varné centrum, ktoré obsahuje indukčnú dosku, rúru, digestor a skrinky.

Sklenená stena do spálne

Sklenená priečka ako náhrada za plnú stenu je našim obľubeným motívom hlavne v menších bytoch, kde je predpoklad spolužitia dvoch ľudí s podobným režimom života. Pokiaľ byt nepoužíva rodina s rôznymi nárokmi na fungovanie, namiesto striktného rozdelenia na dennú a nočnú časť uprednostňujeme pocitovú veľkosť priestoru, ktorá dá obyvateľom väčší benefit ako oddelená spálňa. Sklenená stena je vyrobená na zákazku, ale ide o typový a overený prvok, ktorý funguje kvalitne a presne, tak ako celý zvyšok bytu.

Spálňa za sklom

Dizajn spálne vychádza z dizajnu dennej časti na protiľahlej stene. Spálni dominuje pohodlná čalúnená posteľ, ktorú sme doplnili štýlovými nočnými lampami a kruhovými nočnými stolíkmi, ktoré obsahujú napriek okrúhlemu tvaru ako jedny z mála uzavreté úložné priestory. Drevená skriňová zostava s posuvnými dverami tvorí plynulé pokračovanie kuchynských skríň. Kamenný obklad na stene za posteľou dáva spálni chlad, pre prvý kontakt s nohou sme na podlahu v spálni navrhli mäkký koberec.

Oddelenie spálne

Spálňu sme od dennej zóny oddelili sklenenou priečkou s posuvnými dverami. Na optické oddelenie slúži nepriehľadný "blackoutový" záves na celú plochu steny. Má elektrický pohon, čo zvyšuje komfort obsluhy a zabezpečí, že bude naozaj využívaný. Záves je možné uviesť do pohybu posunutím látky (ako štandardný záves), nástennými tlačidlami (ovládačmi) a cez aplikáciu.

Kúpeľňa

Kúpeľňa obsahuje umývadlo, toaletu, vaňu a práčku. Dizajn sme vytvorili z produktov z ponuky developera, ktoré sme doplnili zrkadlami a nábytkom na mieru. Ten sme zrealizovali v morenom dubovom prevedení rovnakom ako vo zvyšku bytu. Atypický nábytok tu má nenahraditeľnú funkciu - ukryli sme sem práčku, takže nenarúša čistý dizajn miestnosti.   

Loggia

Loggiu sme zariadili jednoduchým a odolným mobiliárom, ktorý je pohodlný a odolá vplyvom počasia.

Fotografie: Boysplaynice


Prehľadávaj

Priestory

Rozloha

Cena

vlastnosti