Interiér Gary Hall Center, Rakúsko

Viac info

Interiér súkromnej plavárne Gary Hall Center sme navrhovali zároveň s architektúrou, preto sa nám podarilo vytvoriť výnimočné dielo premyslené do posledného detailu. Objekt plavárne je jedinečný množstvom technológii, ktoré zo stavby robia viac inžiniersku stavbu než obvyklú architektúru. Technológie sme doplnili interiérom, ktorý si s nimi rozumie a zároveň dáva navštevníkom relaxačný až umelecký dojem. Návrh plavárne sa rodil viac rokov, počas ktorých menil veľkosť aj funkcie. Finálna verzia sa rozprestiera na dvoch výškach zoradených podľa dôležitosti. Na nižšom, polozapustenom podlaží sa nachádza garáž, vstup, technologické priestory, šatne, fitness a masérňa. Na vyššej úrovni s prístupom do záhrady sa nachádza bazénová hala s dvadsaťpäťmetrovým bazénom a kubusom s hygienickými priestormi, barom a saunou. Východiskové materiály interiéru určujú konštrukčné prvky stavby, ktoré sme nechali priznané v ich prirodzených prevedeniach.

Bazénová hala s 25 metrovým bazénom

Tažiskovým priestorom je bazénová hala s 25 metrovým bazénom využívaným na tréningové účely. Ak väčšina bazénov funguje ako príslušenstvo domu, tu je to naopak - dom je príslušenstvom bazéna. Bazénová hala sa nachádza na najlepšej pozícii vrámci objektu a zaberá celé vyššie poschodie. Má priamy prístup do južnej záhrady, panoramatický výhľad do okolia a denné svetlo zo všetkých strán. Interiérový dizajn plavárne je špecifický tým, že vlastne neexistuje - priestor tu vytvárajú priznané materiály konštrukčných prvkov - drevený strop, betónové stĺpy, nerezový bazén, sklo na fasáde.

Multifunkčný drevený kubus

V západnej časti pôdorysu pri schodisku sa nachádza drevený kubus s barom, toaletou, sprchami a saunou. Je charakteriský priehľadmi, ktoré sme v určitých prípadoch obmedzili drevenými žalúziami. Kubus sme obložili drevom, zvonka aj zvnútra je kompletne drevený. Teakové drevo na podlahe a znížený drevený lamelový strop vytvárajú vnútri kubusu útulnú atmosféru, ktorá je v protiklade s rušnou časťou bazénovej haly.

Fínska sauna s výhľadom

V drevenom kubuse na strane smerom k lesu sa nachádzajú jeho najdôležitejšie funkcie - sauna a bar. Z baru je priamy výhľad na bazén a na juh do neďalekého lesa. Sauna má namiesto jednej steny okno, ktoré ju vizuálne prepája s exteriérom. Okno sme orientovali tak, aby malo výhľad do najkľudnejšej časti exteriéru - do neďalekého lesa. Ochladzovacie sprchy sa nachádzajú v severnej časti kubusu za saunou.

Šatne

Plavárni sme napriek súkromnému používaniu navrhli luxusné delené šatne, ktoré sú bez dverí a súkromie poskytujú svojou pôdorysnou konfigurácou. Dámska aj pánska sú rovnaké a každá z nich obsahuje skrinky, sprchy, umývadlá a samostatné wc, takže vedia zvládnuť aj príchod väčšej skupiny ľudí naraz. Čisté línie priestoru sme dotvorili špeciálnou dlažbou a obkladmi, ktoré sme doplnili rovnakým drevom ako vo zvyšku interiéru.

Vstupná hala

Vstupná hala sa nachádza na spodnom podlaží a podľa pôvodného plánu tu mala byť recepcia so šatňou. Vzhľadom na aktuálne súkromné využitie objektu sme recepciu nerealizovali a nahradili ju uzamykateľnými skrinkami na obuv. Za drevenou sochou sa nachádza vodná stenu, ktorá symbolizuje vodný prvok, ktorý je pre plaváreň dominantný. Striedmu farebnosť obkladov sme zvolili ako reakciu na polopodzemný charakter prízemia. 

Umelecké komunikácie

V plavárni sme sa pohrali s dizajnom všetkých priestorov vrátane tých utilitárnych. Bazénová hala je od šatní prístupná cez chodbu, ktorá je na dlhšej strane osvetlená denným svetlom. Dizajn postavený na kontraste drsných kamenných balvanov v exteriéri a čistých povrchov v interiéri funguje a vytvára jedinečnú až umeleckú atmosféru, ktorú umocňujú umelecké diela majiteľa.

Fitness zóna

Fitness zóna v zapustenej časti stavby obsahuje multifunkčný priestor s malou lezeckou stenou, kuchynku s barom, fitness zónu a masérňu. Modrý koberec symbolizuje bazén, pod ktorým sa priestor nachádza. 

Masérňa

Relaxačná masérska miestnosť sa nachádza vo vzdialenejšej časti dispozície v podzemnom podlaží a navrhli sme ju ako biely priestor, ktorý mení farbu podľa osvetlenia. Masérňa je presvetlená denným svetlom prostredníctvom anglického dvora, do ktorého sme umiestnili sochu, ktorá je symbolicky vystavená nepriazni počasia a tým kontrastuje k teplej relaxačnej atmosfére miestnosti.

Fotografie: BoysPlayNice a Tomáš Manina


Prehľadávaj

Priestory

Rozloha

Cena

vlastnosti