Kvetinárstvo Amaryllis, Petržalská Tržnica, Bratislava

Viac info

Kvetinárstvo Amaryllis sa nachádza v budove Petržalskej tržnice neďaleko hlavného vstupu. Malý priestor sme zariadili funkčne a jednoducho s minimálnym množstvom zariadenia, pretože viac by sa ho sem ani nezmestilo. Na strop a stenu za pokladňou sme navrhli čiernu farbu, na protiľahlú stenu regál zo skutočného dreva. Zadná časť obložená trapézovým plechom skrýva priestor bankomatu. Priestoru dominuje predajný pult, ktorý sme navrhli zo zrkadla a preto v priestore opticky zaniká.

Čierna popisovateľná stena

Stenu za hlavným pultom sme navrhli v čiernej tabuľovej farbe. Čierna stena tvorí jeden vizuálny prvok s čiernym stropom a vďaka čiernym doplnkom, policam a svetlám, tvorí jednoliate tmavé pozadie, ktoré necháva vyniknúť svoje popredie - pestrofarebné kvety a zrkadlový hlavný pult. Popisovateľný tabuľový povrch steny slúži na rôzne odkazy, napríklad na aktuálne meno v kalendári alebo prejav kreativity personálu.

Úložné a výstavné plochy kvetinárstva

Skromná podlahová plocha kvetinárstva nás prinútila s priestorom narábať maximálne efektívne - všetky plochy sme využili na vystavovanie sortimentu. Za pult na čiernu stenu sme navrhli čierne police, ktoré upriamujú pozornosť na svoj obsah. Po pravej strane predajne sme navrhli policový systém z masívneho dreva tvoriaci jej hlavný úložný priestor. Plochy sme doplnili mobilnými vozíkmi na kolieskach, ktoré je možné podľa potreby presúvať.

Zrkadlový predajný pult

Hlavný pult s pokladňou môže pripomínať kuchynský ostrov, pretože obsahuje pracovnú plochu, umývadlo aj úložné priestory. Hmotu pultu sme navrhli v zrkadlovom prevedení, takže namiesto optickej bariéry priestor ďalej odzrkadľuje. Hmota pultu sa v priestore stráca a pôsobí subtílnejšie, než v skutočnosti je. Z určitých uhlov pohľadu je v priestore takmer neviditeľný. 

Zadná stena z vlnitého plechu

Kvetinárstvo sa nachádza na obvode budovy a jeho zadná stena ma nepravidelný pôdorys, pretože kopíruje niku s bankomatom. Na oddelenie tohto priestoru sme použili vlnitý plech, ktorý sa dokáže presne prispôsobiť želanému pôdorysnému tvaru. Do plechu sme integrovali chladničku na kvety a rovnako ukryté dvere do zázemia, kroré sú v uzatvorenom stave neviditeľné.

Fotografie: Tomáš Manina


Prehľadávaj

Priestory

Rozloha

Cena

vlastnosti