Návrh interiéru bytu, Panoramacity, Bratislava

Viac info

Trojizbový byt v Panoramacity sme začali riešiť v čase, keď mal hotové dvere, podlahy a kúpeľňu. Našou úlohou bolo vytvoriť interiér, ktorý bude existujúce prvky rešpektovať a majiteľom splní funkciu komfortného útočiska počas pobytu v hlavnom meste. Existujúce podlahy a interiérové dvere z palisandrového dreva majú červený nádych a štruktúru, ktorá je výrazná a s inými druhmi dreva takmer neskombinovateľná. Preto sme ostatné časti zariadenia navrhli v nedrevených materiáloch, ktoré palisandru nekonkurujú a nechávajú ho vyniknúť v plnej kráse. Jednotlivé miestnosti majú napriek rovnakej podlahe a podobnému rukopisu rozličné atmosféry - obývačka je útulná, hlavná spálňa čistá a biela, študentská izba veselá a hravá.

Denný priestor

V dennej zóne sme oproti pôvodnému plánu televízor premiestnili na protiľahlú stenu, čo dalo pôdorysu efektívnejšie využitie. Obývačka získala priestor na sedačku s predĺženým dielom a miesto na poriadny televízor. Skriňová zostava prechádzajúca z kuchyne na celú výšku priestoru je plytká, takže v priestore pôsobí celkom ľahko - jej objem opticky potláča aj svetlobéžová farba, ktorá ju vymedzuje voči bielej kuchyni aj výraznému palisandru na podlahe.

Kuchynsko-obývačková zostava

Pôdorysný priestor pre budúcu kuchyňu je plošne minimalistický a preto sme zvolili minimalistický dizajn, ktorý neobsahuje nič navyše, ale priestor efektívne využíva. Čisté línie kuchyne podčiarkujú vstavané spotrebiče a pravidelné členenie dvierok, ktoré sú v béžovej časti bez madiel. Vysoké skrinky v decentnej béžovej farbe plynule prechádzajú do obývačky, kde tvoria skrinku pre televízor aj skryté hifi komponenty.

Pozrite si aj ostatné Všetky Kuchyne

Obývacia izba

Obývačku tvorí čierny konferenčný stolík, látková sedačka s predĺženým dielom a béžová skriňa prechádzajúca z kuchyne. Televízor sa nachádza v nábytkovej nike v čiernej farbe, s ktorou farebne splýva a je takmer neviditeľný. Zariadenie obývačky skomplikovali nešťastné umiestnené dvere do izby, preto sme ju zariadili nábytkom na mieru, ktorý jej potenciál využíva na maximum. Na mieru je sedačka, konferenčný stolík a všetky úložné priestory.

Pozrite si aj ostatné Všetky Obývacie izby

Hlavná spálňa s motívmi stromov

Interiérový dizajn spálne funguje na podobnom princípe ako v dennej časti, materiálovú dominanciu ponecháva palisandru na podlahe a dverách. V záujme zachovania vizuálnej čistoty sme všetok nábytok navrhli v bielej farbe. Na podlahu sme dali béžový koberec, na voľné steny čiernobiele tapety a obrazy s motívmi stromov. Ak by sa niekto stále necítil ako v lese, masívne nočné stolíky pripomínajúce pne stromov ho o tom presvedčia.

Pozrite si aj ostatné Všetky Spálne

Výhľad z hlavnej spálne

Spálňa poskytuje panoramatický výhľad na priemyselnú časť mesta, ktorej chýba zeleň. Jej nedostatok ovplyvnil dizajn spálne, na steny sme použili monochromatické prírodné motívy v podobe listnatých a ihličnatých stromov, ktoré nedostatok exteriérovej zelene kompenzuju - človek sa chvíľu cíti ako v korunách stromov. 

Študentská izba

Tretiu funkčnú a dizajnovú zónu v byte predstavuje študentská izba, v ktorej bude bývať mladá slečna. Izba má veľkú posteľ, nadštandardné pracovisko, dostatok úložných priestorov, veľa svetla, veľa zrkadiel. A štýlové sedenie v okne so samostatnou knižnicou s výhľadom na mesto. Izba pôsobí najútulnejšie z celého bytu - napomáha tomu stena v teplej hnedej farbe, ktorá s podlahou ladí a zároveň zjemňuje výrazný účinok jej kresby. 

Pozrite si aj ostatné Všetky Detské izby

Pracovisko v izbe

V pracovno-relaxačnom kútiku je radosť študovať a tvoriť. K dispozícii je kancelárske kreslo a veľkorysý pracovný stôl, ktorý obsahuje šuflíky aj miesto pre počítač. Na čítanie kníh, prácu s notebookom alebo relax je tu parapetná lavica v jednej rovine s povrchom stola, ktorá ma na ľavej strane knižnicu. Všetky interiérové prvky vrátane siete nad pracovným stolom sme navrhli a vyrobili na mieru.

Lavica s výhľadom

Oknu izby pre študentku sme zväčšili parapet a vytvorili mu novú funkciu. Rozšírili sme ho tak, aby sa tu dalo pohodlne sedieť alebo ležať. Komfort sme podporili vankúšmi z rovnakého materiálu ako sedačka v obývačke. Pôvodný radiátor sme prekryli tak, aby nebol viditeľný, ale mal zabezpečenú cirkuláciu vzduchu. Pre zvýšenie pocitu súkromia aj vzhľadom na neďalekú výstavbu sme oknu navrhli polotransparentnu roletu.

Fotografie: Tomáš Manina


Prehľadávaj

Priestory

Rozloha

Cena

vlastnosti