Poštová Banka - klubovňa, Riverpark, Bratislava

Viac info

Klubovňa Poštovej banky sa nachádza na druhom poschodí administratívnej budovy v bratislavskom Riverparku. Koncept Klubovne reaguje na aktuálny trend firiem tvoriť zamestnancom priestory, ktoré im umožnia oddychovať a tráviť pracovný čas inak, než len v kancelárii za počítačom. Klubovňu sme navrhli tak, aby atmosférou tvorila protipól k rušnému kancelárskemu prostrediu a zamestnancom poskytla útočisko, kde môžu vypnúť, pracovať s počítačom na kolenách, alebo len sledovať ruch ulice. Klubovňu tvorí viacej častí - chilloutová zóna, co-workingová časť, kuchynka a veľká multifunkčná miestnosť. V návrhu sme vytvorili univerzálny komerčný dizajn, ktorý má ambíciu osloviť každého, kto chce na chvíľu zmeniť prostredie. Použitím teplých materiálov a dreva sme v klubovni sme vytvorili útulnú domácu atmosféru, ktorá sa výrazne odlišuje od kancelárskeho prostredia zvyšku budovy.

Chillout s výhľadom na ulicu

Chillout sme navrhli ako oddychovú časť, ktorá obsahuje rôzne druhy pohodlného sedenia. Lavice v oknách umožňujú sledovanie exteriéru v polohe sedmo aj ležmo. Komfortné kreslá pripomínajú obývačkové sedenie, dlhovlasý koberec pocit komfortu ešte umocňuje. Priestor oživuje machová stena s podsvieteným logom banky a magnetické tabule s popisovateľným povrchom.

Kuchynka s jedálenským stolom

Kuchynka sa nachádza uprostred dispozície a slúži ako zázemie pre prípravu kávy pre zamestnancov a tiež na prípravu rýchleho občerstvenia počas akcii v multifunkčnej sále. Kuchynka obsahuje jedálenský stôl a je v blízkom susedstve so zónou coworkingu, čo umožňuje vysokú interakciu medzi oboma zónami.

Zóna coworkingu

Coworking je zastúpený skôr symbolicky vo forme veľkého konferenčného stola. Od časti s chilloutom ho oddeľuje obojstranná knižnica. Na protiľahlej strany zónu ohraničuje drevená skriňa s uzavretými úložnými priestormi. Zóna coworkingu ďalej prechádza do multifunkčnej sály, od ktorej ju oddeľujú zásuvné sklenené dvere.

Multifunkčná sála

Multifunkčnú sálu sme navrhli tak, aby spĺňala nároky na rôzne využitie od cvičenia, cez tímové stretnutia až po tlačové konferencie. Od zvyšku priestoru je oddeliteľná posuvnými dverami zo skla. Závesy po obvode priestor zútulňujú a zároveň zlepšujú jeho akustiku. Zvláštnosťou sály aj celého priestoru klubovne je strop s priznanými technickými rozvodmi, ktorý sme nechali nastriekať bielou farbou, čím vytvára v priestore zaujímavé plastické ohraničenie.

Fotografie: Tomáš Manina


Prehľadávaj

Priestory

Rozloha

Cena

vlastnosti