Úložné priestory na mieru

Nábytok na mieru najlepšie využíva priestor a jeho cena sa vráti v podobe jeho ušetrenia resp. lepšieho využitia. Toto platí hlavne pre úložné priestory, ktoré navrhujeme a vyrábame presne na mieru miestností, v ktorých sa nachádzajú.

Vstupný priestor s dreveným schodisko s úložným priestorom

Vstupná hala drevodomu je z rovnakých materiálov ako zvyšok domu. Podschodiskové úložné priestory sme navrhli tak, aby neznižovali vzdušný efekt schodov. Zo skrine sme spravili kontrastný prvok k drevenému schodisku. Krémová veľkoformátová gresová dlažba je odolná, teplá a príjemne ladí k jaseňovej drevenej podlahe v dennej časti.

Biely konferenčný stolík s úložným priestorom

Každý atypický kus nábytku musí byť estetický a prakticky zároveň. V tomto interiéri bolo potrebné maximálne využiť každý centimeter štvorcový priestoru - minimalistický konferenčný stolík v sebe ukrýva úložný priestor na časopisy a ovládače. Atypická sedačka tvorí jeden celok s barovým pultom za ňou.

Maximálne využitie úložných priestorov

Atypický nábytok nám umožnil využiť priestory na netypických miestach, v tomto prípade vo výsuvných šuflíkoch v pracovnom stole a polici pod televízorom. Stôl aj polica držia na oceľových konzolách ukotvených v stene, čo umožňuje komfortnú údržbu podlahy pod nimi. V konferenčnom stole je šuflík na časopisy a ovládače.

Barová skrinka v obývačkovej zostave

Obývacia zostava obsahuje sklopné elementy s rôznymi možnosťami využitia. V prvom module naľavo od televízora sme navrhli barovú skrinku, stačí sklopiť dvierka a môže sa nalievať. V krajnej časti na strane predizby sme na spodnú bielu policu položili lavicu z rovnakej látky ako sedačka, ktorá spríjemňuje domácim manipuláciu s obuvou.

Vnútorná výbava stola

V ľavej časti stola je priestor pre počítač, skrinka na tlačiareň s výsuvnou policou a šuflík pre kancelárske potreby. Pravú časť stola tvorí výsuvný diel so šuflíkmi. V medzipriestore je kontajner na kolieskach a výsuvná polica na klávesnicu.

Úložné priestory v kuchyni

Pokiaľ to je možné, snažíme sa úložné priestory navrhovať na celú výšku miestnosti. Nábytok naplno využije miesto a nevznikajú zbytočné plochy na usadzovanie prachu. Pri voľbe spotrebičov preferujeme plne zabudovateľné modely, ktoré vizuálne nerušia dojem z kuchyne.

Vnútorná výbava plne vstavanej kuchyne s hifi skrinkou

V kuchynskej stene sme navrhli všetky dôležité funkcie priestoru. Je v nej potravinová skriňa, úložné priestory na riad a multimediálne centrum bytu. Hifi skrinka obsahuje hifi komponenty a počítač. V pravej časti je nerezová roleta, ktorá skrýva neporiadok na linke a všetko príslušenstvo, ktoré je potrebné mať poruke ale nie na očiach.

Vnútorná výbava kuchynskej zostavy

Drevená kuchyňa má všetky spotrebiče vstavané. Uprostred zostavy sa nachádza kuchynská roleta pre drobné spotrebiče. V spodných častiach skríň sú z ergonomických dôvodov úložné priestory riešené formou výsuvov, vo vyšších častiach z praktického hľadiska ako nastaviteľné police. Najvyššie sú elektricky ovládané výklopné dvierka.

Vstavané skrine

V úzkych miestnostiach používame skrine s posuvnými dverami. Namiesto štandardných "Rolldorov" uprednostňujeme riešenia, kedy nie sú koľajnice vedené na podlahe a v lište na strope, kde sa zbytočne usádzajú nečistoty. Skrine riešime ako samostatné kusy nábytku, ktoré netreba kotviť do podlahy a stropu.

Šatníková skriňa v chodbe

Šatníkovú skriňu v chodbe sme nadimenzovali tak, aby pokryla nároky na úložné priestory pre šiestich dospelých ľudí. Skladá sa z troch častí, naľavo sú vešiakové tyče na zavesenie oblečenia, uprostred nerezové police na topánky a oblečenie, ktoré sme pre lepší pristup navrhli ako výsuvné. Napravo sú dvere do samostatného skladu.

Šatníková skriňa predizba

Zrkadlová skriňa s osvetlením

Šatníkovú skriňu v spálni sme navrhli v podobnom štýle ako skriňu v predizbe. Skriňa je osvetlená LED-pásom s automatickým spínaním. http://www.rules.sk/nabytok/zrkadlova-skrina-s-osvetlenim-ruzinov

Úložné priestory v kúpeľni

Odkladacie priestory v kúpelniach sa snažíme navrhovať ako súčasť stavebnej úpravy interiéru. Nástenné drôtené košíky na mydlo a podobne používame len keď to inak nejde. Skriňa na celú výšku kúpeľne slúži na odkladanie predmetov, ktoré sa nepoúžívajú každý deň. Skrine do kúpeľne robíme plytké, aby boli všetky predmety ľahko prístupné. Úložisko na každodenné používané príslušentvo k umývaniu(mydlo, šampóny, atď) sa snažíme umiestniť tak, aby bolo poruke ale nebolo viditeľné pri vstupe do kúpeľne.

Úložné priestory v kúpelni

Ak je priestor pekný, nemusí to znamenať, že je aj nepraktický. Nábytok do kúpeľne sme navrhli tak, aby dobre vyzeral, kúpeľňu opticky zväčšil a zároveň poskytol priestor pre hygienické predmety. Skrinka pod umývadlo obsahuje šuflík a dokonca skrinku, ktorá slúži pre menej často používané predmety, napríklad čistiace prostriedky.

Neviditeľné úložné priestory v kúpeľni

Úložné priestory sme navrhli tak, aby boli poruke a zároveň neviditeľné. Dosiahli sme to zapustením políc za stenu tak, aby boli na prvý pohľad neviditeľné. Zrkadlová skrinka pred wc opticky zväčšuje priestor a v spodnej časti ukrýva zásobník na skladaný toaletný papier, zásobník na tekuté mydlo, odpadkový kôš a wc kefu.

Úložné priestory v druhej kúpeľni

Úložné priestory kúpeľne sme navrhli ako výsuvné šuflíky v skrinkách pod umývadlo. Štýlové kusy nábytku majú dokonca vnútro z morenej drevenej dubovej dyhy. Na povrch skriniek sme dali umelý kameň Zodiaq bielej farby. Skrinky stoja na nerezových podnožiach.

Rodičovská spálňa s dreveným stropom

Spálňu v pasívnom drevodome sme navrhli v rovnakej filozofii ako zvyšok interiéru. Biela farba na skriniach a posteli necháva vyniknúť drevenú podlahu a drevený strop. Úložné priestory pod posteľou sme vyriešili ako šuflíky, čo umožňuje ich sprístupnenie bez sklápania postele. V okolí postele sme navrhli šatníkové skrine a úložné priestory.

Umiestnenie práčky

Pokiaľ to situácia dovolí, snažíme sa umiestneniu práčky do kúpeľne vyhnúť a práčku umiestniť do inej miestnosti, napr. šatníku. Odpadá tak prenos prádla medzi práčkou a skriňou. Pokiaľ umiestňujeme práčku do kúpeľne, snažíme sa ju umiestniť tak, aby čo najmenej "trčala" do priestoru, ideálne keď je v samostatnej nike. Občas stáčí zapustenie o niekoľko centimetrov a masívna hmota práčky a sušičky pôsobí lepšie.

Wc so zabudovanou práčkou a sušičkou

Wc má rovnakú skladbu materiálov ako kúpeľne. Obsahuje záchod s cirkulačným odsávaním pachov priamo z toaletnej misy Geberit Duofresh, bidetovú spŕšku a umývadlo. Na pravej strane je vstavaná skriňa so vstavanou práčkou a sušičkou. V hornej časti obsahuje skrinka úložné priestory a kotol.

Vnútorná výbava kuchynskej zostavy so zabudovanou práčkou

Vysoká kuchynská zostava s minimalistickým zovňajškom je nadupaná premyslenými úložnými priestormi aj technikou. Kuchyňa obsahuje okrem zvyčajných spotrebičov aj vstavanú práčku, ktorá tak nezaberá miesto v kúpeľni. Špecialitou je výsuvná skrinka v pravej časti zostavy, ktorá obsahuje dva výsuvné z boku prístupné regále.