Farebný interiér rodinného domu, Záhorské Sady, Bratislava

Viac info

Útulný interiér pre mladú štvorčlennú rodinu v jednopodlažnom rodinnom dome na periférii Bratislavy. V návrhu sme riešili vstupnú časť, dennú zónu, tri izby a kúpeľňu s wc. Bytu dominuje drevo, ktoré sme použili na podlahu, nábytok a v dennej časti dokonca na strop, kde má okrem estetických aj akustickú funkciu. Farebné doplnky dizajn osviežujú a zároveň príjemne ladia s drevom.

Vstupná hala

Vstupný priestor do rodinného domu tvorí otvorená hala, ktorá sa nachádza medzi dennou a nočnou zónou. Na podlahu vo vstupe sme navrhli z praktických dôvodov tmavú dlažbu, vo zvyšku interiéru s výnimkou kúpeľní je drevená podlaha. Vstupná časť je s dennou zónou prepojená širokým otvorom bez dverí, takže zóny sú prepojené a spolu tvoria jeden celok. Od nočnej chodby ju oddeľuje atypický nábytok na mieru s lavicou na prezúvanie.

Denná zóna

V dennej zóne sme si dali záležať, aby pôsobila teplo a dávala majiteľom skutočný pocit domova - dominuje jej prírodné drevo, ktoré sme navrhli na strop, podlahu a čiastočne aj na nábytok. Dennú zónu zo strán ohraničuje sklenená fasáda s prístupom na terasu a steny, ktoré sme navrhli v neutrálnych farbách - čiernej a bielej, aby vyniklo drevo a teda jeho prirodzenosť. Žltá farba na stoličkách oživuje neutralitu priestoru a dáva mu slnečnú náladu aj vtedy, keď slnko práve nesvieti.

Akustický drevený podhľad

V tomto projekte drevo na strope interiéru zútulňuje, ale nie len opticky. V moderných minimalistických priestoroch s veľkým podielom sklenených plôch býva problém s akustikou - môže sa tu tvoriť ozvena. Drevený lamelový strop má akustickú funkciu a je vypočítaný špeciálne pre tento interiéru. Členitý povrch lamiel zabezpečuje optimálnu pohltivosť zvuku a výborné akustické vlastnosti, takže kvalitná hifi zostava tu nie je len na okrasu. 

Obývacia izba

Obývacia časť sa nachádza v krajnej časti dennej zóny a tvorí ju pohodlná sedacia súprava, televízor, kvalitné reproduktory a tv skrinka s gramofónom. Prvý pohľad pri vstupe do dennej zóny padne na stenu s televízorom, preto sme ju aj so skrinkou pod tv navrhli v čiernej farbe - televízor vo vypnutom stave prestáva byť dominatnou obývačky, a presne tak sme to chceli.

Pozrite si aj ostatné Všetky Obývacie izby

Kuchyňa

Pozrite si aj ostatné Všetky Kuchyne

Detská izba

Pozrite si aj ostatné Všetky Detské izby

Pracovňa

Spálňa

Pozrite si aj ostatné Všetky Spálne

Kúpeľňa a toaleta

Fotografie: Tomáš Manina


Prehľadávaj

Priestory

Rozloha

Cena

vlastnosti